Sparkcyklar – Ett färdmedel

Användandet av sparkcyklar har ökat markant, liksom urvalet och deras reservdelar. Det finns en hel del olika typer av sparkcyklar på marknaden och en del är billiga med dålig kvalité. En sida på nätet som säljer sparkcyklar är http://www.barnofritid.se/sparkcyklar/ och de har ett flertal olika sorter att välja mellan.

De säljer en typ som har stora lufthjul, vilket gör att de går lätt att köra både på en grusväg, kullerstensvägar och asfalterade vägar. En annan sort har handbroms på både framhjulet och bakhjulet. Denna typ av sparkcykel är anpassade för barn från ca 6 år som är minst 120 cm långa. Även denna har lufthjul som är monterade på en aluminiumfälg, och ett höj- och sänkbart styre. Den kan belastas upp till 100 kilo.

Alla sparkcyklar ger en bra balansträning och en fin fartkänsla. Detta praktiska sätt att färdas på är både roligt och spännande.

Olika typer av sparkcyklar.

En typ av detta färdmedel kallas för Trick sparkcykel. Den används ofta i skateboardparker för sport med vilken man kan utföra olika trick. Det finns flera sortiment av Trick sparkcyklar som är anpassade just för detta ändamål. De är utformade och förstärkta för att vara mera hållbara och tåla mera stryk och slag än andra sparkcyklar.

Vill man ha en sparkcykel för transport finns det en typ med extra stora hjul som är 120 millimeter eller större. Denna sparkcykel är framför allt anpassad för vuxna men används även av barn. För det mesta är sparkcyklar hopvikbara för att kunna transporteras lättare, till exempel om man vill ta dem med sig på bussen. En sparkcykel med stora hjul klarar lättare av ojämnheter i vägen och rullar snabbare än andra sparkcyklar.

Comments are closed.