Att jämföra inkomstförsäkringar

På Insplanet kan man enkelt jämföra olika inkomstförsäkringar. Det kan skilja en hel del mellan priserna, så det kan därför vara en god idé att jämföra inkomstförsäkringar mellan de olika aktörer som finns att tillgå på marknaden. På hemsidan fyller man enkelt i sitt personnummer, telefonnummer och sin A-kassa. Därefter behandlas frågan av en rådgivare på Insplanet som snarast kommer att jämföra inkomstförsäkringar åt dig. Skulle du tycka att det tar alldeles för lång tid att bli kontaktad, kan du ringa dem under kontorstid.

Insplanet tar kontakt med de försäkringsbolag som finns tillgängliga på marknaden och jämför inkomstförsäkringar för att få information om deras priser, varefter de ger dig en personlig hjälp i frågan. Du kommer att bli uppringd på det telefonnummer som du angav vid ansökan och kan därefter ta ställning till vilket försäkringsbolag som du skall anlita. När du jämför inkomstförsäkringar genom Insplanet och därefter tecknar en försäkring genom dem, får du en egen rådgivare som hjälper dig att teckna den. Detta sker kostnadsfritt för dig både genom hemsidan och per telefon.

Villkor som gäller för en inkomstförsäkring.

Man kan som högst få ungefär 11 000 kronor ifrån A-kassan varje månad när skatten är dragen, vilket motsvarar 80% av inkomsten. Om du har en högre lön än 18 700 kronor per månad rekommenderas det därför att du tecknar en inkomstförsäkring för att komplettera din ersättning ifrån din A-kassa. Om du gör det, kan du få 80% av lönen hur mycket du än tjänar. Du kan dock högst ha en maximal lön som ligger på 160 000 kronor före det att skatten är dragen.

Du måste ha en tillsvidareanställning, eller i vissa fall en provanställning, för att kunna teckna en inkomstförsäkring. Du skall ha ett fast boende i Sverige och vara medlem i en A-kassa. Din tjänst får inte inom kort vara föremål för uppsägning och den får inte ligga i riskzonen för varsel inför upphörande. Före det att inkomstförsäkringen träder i kraft, måste man genomgå en kvalifikationstid som kan vara upp till ett år. Därför får du ingen ersättning om du inom ett år ifrån tecknandet blir varslad eller arbetslös.